info@ahmetonal.com.tr

Ay: Mayıs 2024

Guatr Ameliyatı Sonrası Tiroitteki Nodüllerde Kanser Tespit Edilirse Ne Olur?

Guatr ameliyatı sonrasında tiroitteki nodüllerde eğer kanser tespit edilirse, ne olur? İyi yapılmış, tamamı temizlenmiş bir guatr ameliyatından sonra bu bile başlı başına bir tedavidir. Çünkü tiroitte oluşan kanser türleri genellikle çok saldırgan değildir ve kemoterapi, radyoterapi gibi tedaviler de gerektirmez. En fazla, boyuta bağlı olarak radyoaktif iyot veya atom tedavisi denilen bir tedavi gerekebilir.…
Devamı

Safra Kesesi Taşında Altın Standart Kapalı Ameliyat Nasıl Olur?

Safra kesesi ameliyatlarında altın standart kapalı ameliyatlardır. Yani Laparoskopik Kolesistektomidir. Laparoskopik Kolesistektomi, genel anestezi altında yapılan yaklaşık 1 saat süren, çok konforlu bir işlemdir. Bir kamera ve çeşitli cihazlar yardımıyla safra kesesi içindeki taşlarla birlikte vücudun dışına alınır. Günümüzdeki teknolojik gelişmeler ve artan deneyimle birlikte tek delikten de safra kesesi dışarıya alınabilmektedir.

Safra Kesesi Taşı Genetik Midir?

Aslında bu bir genetik yatkınlıktır. Aslında, safra kesesi taşı oluşumu genetik yatkınlığa dayanır. Safra kesesinde biriken tortu öncelikle çamur şeklinde başlar ve zamanla taş halini alır. Bu taşlar, safra kesesinin zaman zaman ağzını tıkayarak semptomlara neden olur. Semptomlar arasında karın ağrısı, bulantı ve sindirim problemleri bulunabilir. Bu durum genellikle yaşam tarzı faktörleriyle de ilişkilendirilir, ancak…
Devamı

Safra Kesesi Taşı Ameliyatsız Olur Mu?

Ameliyatsız bir tedavi yöntemi yok. Yüzyıllardır tedavisi içindeki taşlarla birlikte safra kesesinin dışarı çıkarılması işlemidir. Böbrek taşına benzemez, su içerek dökülen, kırılabilen bir taş değildir. Aksine, kırılıp dökülmesi ekstra birçok probleme sebep olabilir. Yapılacak herhangi bir bitkisel kür tedavisi de karaciğer yetmezliğine kadar giden çok ters sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle, mutlaka ameliyatla safra kesesinin…
Devamı